Welkomstpakket voor nieuwe buren (door straatcollectief Bump)

omslagenvelopii.jpeg

Iedereen vindt het fijn om in een warme straat of buurt te leven. Verbondenheid is hiervoor de sleutel. Maar wat met nieuwkomers? Voor hen is het niet altijd evident om aansluiting te vinden bij de aanwezige bewoners. Een welkomstpakket slaat de brug tussen beiden. 

Comité Bump maakt tegen september 250 welkomstpakketten. Ze zijn bedoeld voor burgers of organisaties van district Antwerpen die een nieuwkomer of nieuwkomers in hun straat of buurt willen verrassen en welkom heten. 

In elk pakket zit een reeks infofolders van allerlei organisaties en diensten in district Antwerpen. Zo vindt de nieuwe buur sneller zijn weg in de stad. Daarnaast bevat het pakket een kleine verrassing en verzorgd materiaal dat de aanvrager zelf in- of aanvult. Zo krijgt dit pakket een persoonlijke toets: wat ‘insiders’ weten of de moeite waard vinden in hun buurt, geven ze door aan de nieuwe buur. 

De pakketten zijn vanaf nu aan te vragenDe Fietskoerier bezorgt ze in september aan de aanvragers. De aanvragers overhandigen het pakket aan hun nieuwe buur of buren. Een klein gebaar met een groot resultaat: een zorgzame, vriendelijke en verbonden buurt. 

De aanvrager kan het welkomstpakket overhandigen aan bijvoorbeeld een student, een anderstalige nieuwkomer, een gezin dat verhuist binnen de stad, een bewoner die al een jaar of twee in de straat of buurt woont, maar nog geen aansluiting vond bij de buren … 

Opgelet: enkel voor bewoners binnen district Antwerpen.

Vraag nu je gratis welkomstpakket voor een nieuwe buur aan

Mail tegen midden juli 2021 je naam en adres, samen met een korte motivatie, naar comitebump@gmail.com. Vermeld hoeveel pakketten je graag ontvangt.

In september krijg jij je pakket(ten) thuis geleverd via de Fietskoerier.*

Koen Wynants