Terug naar alle evenementen

Is A stad op mensenmaat? Openlucht Docu 'The Life Sized City: Antwerpen' + Stadsgesprek

  • De Coninckplein Antwerpen, Vlaams Gewest, 2060 Belgium (kaart)

Op donderdag 2 mei nodigen we Antwerpenaren uit die van gedachten wisselen met andere stadsgenoten tijdens een stadsgesprek op het De Coninckplein in Antwerpen. ‘Hoe maken we Antwerpen veilig en op mensenmaat? Dat is de centrale vraag.  

We starten de avond met een eenvoudige volkskeuken. We ronden de avond af met een openlucht vertoning van The life-sized city documentaire over Antwerpen.  Eind 2022 maakte de Deense stadsplanner en activist Mikael Colville-Andersen een portret van Antwerpen. Hij bracht in beeld hoe Antwerpse burgercollectieven bijdragen aan een stad op mensenmaat. 

Programma: 

  • 18u30: Soepmaaltijd 

  • 19u30: Stadsgesprek rond de volgende vragen: Voel je je veilig/welkom in Antwerpen? Wat maakt voor jou/voor onze stad leefbaar voor iedereen? Hoe kan Antwerpen een safe space worden voor iedereen?  

  • 21u: Documentaire The Life sized city – Antwerpen 

  • 22u Einde 

 

Deze avond is een samenwerking tussen Commons Lab, CAMPUSatelier, Onze Tuin, SAAMO Antwerpen, Ndvr, Permeke bib, De Kompaan, CCQO, Pretstraat/Tuinstraat, Fundament 2060 vzw, Collectief goed, Samen op straat,… 


De avond maakt deel uit van het project ‘Publiek Plan Antwerpen’ dat CAMPUSatelier organiseert vanuit de Permeke Bibliotheek tijdens de week van 29 april tot 5 mei. 

Hoe herinner, ervaar of droom jij de pleinen, straten en parken van Antwerpen?

Gedurende de week maken ze stadskaarten met persoonlijke verhalen en ervaringen van Antwerpenaren. Er worden samen tekeningen en maquettes gemaakt van geliefde, gevreesde en gedroomde plekken voor de stad.  

Alles wordt geassembleerd tot één gigantisch cartografisch patchwork dat wordt voorgesteld in de Monty op zondag 5 mei om 14u: https://monty.be/nl/programma/publiek-plan/  



Publiek Plan Antwerpen is

een samenwerking met SAAMO Antwerpen, Commons Lab, Buurtwerking Elegast Den Dam, Endeavour & Bibliotheek Permeke
met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Vlaams Architectuurinstituut, Monty & Kunstencentrum VierNulVier

De gelijknamige stadskaart is een uitgave van CAMPUSatelier en bevat teksten van Pascal Gielen, Eva Weyns & Sofie De Caigny.