Terug naar alle evenementen

Open Voedselraad: Goed eten op school: Voeding als hefboom voor een gezondere samenleving 

  • Circuit jef cassiersstraat 29 Antwerpen België (kaart)

Gezond eten is van levensbelang voor iedereen, zeker voor opgroeiende kinderen. Niet alle kinderen groeien op in een gezin met voldoende toegang tot gezond en duurzaam voedsel. Bij anderen ontbreekt dan weer de kennis hierover. Scholen kunnen hier een grote rol spelen. Hoe zorgen we er samen voor dat alle kinderen 'goed eten' op school en thuis?

Op woensdag 22 mei om 17u nodigen we je graag uit in Circuit, Antwerpen Nieuw-Zuid om elkaar te ontmoeten, inspireren en informeren over gezonde en duurzame voeding op school. Ben je leerkracht, directeur, gezondheids- of beleidsmedewerker, betrokken ouder of werk je in de voedselketen? Kom dan mee luisteren, denken en praten over hoe we samen timmeren aan 'goed eten' op school.

 

Programma

  • 17u00: panelgesprek & pitches I Wat kan je doen als school? Hoe ondersteunt het beleid ons? Welke rol kunnen de boeren en andere leveranciers spelen? 

  • 18u30: vegan dinner (catering by Elvis)  

  • 19u30: brainstorm, terugkoppeling, Q&A panelleden I Wat kan ik doen om bij te dragen aan ‘goed eten’ voor onze kinderen?

  • 21u00-22u00: networking & drinks by Elvis

Praktisch

  • Inschrijven: Graag voor 15 mei via deze link.  Je kan aangeven of je er de hele avond bij bent of slechts bepaalde delen van het programma volgt. Hier kan je ook een aanvraag doen om te pitchen op 22 mei. Heb je een initiatief, event of organisatie in het kader van ‘goed eten’ op school dat je graag voorstelt aan de aanwezigen, vraag dan je slot van 5 minuten aan voor het pitchmoment. 

  • Locatie: Kringwinkel Circuit, Jef Cassiersstraat 29, 2000 Antwerpen. Klik hier voor de routebeschrijving. 

  • Prijs: Inkom gratis. Diner: pay what you like. 

 

De Voedselraad

De Voedselraad faciliteert ontmoeting, inspiratie en informatie rond landbouw en voedselproductie- en consumptie. We werken kennisdeling en actie in de hand. Van onderuit wil de Voedselraad wegen op het stedelijk beleid van de stad Antwerpen.