Terug naar alle evenementen

Dag van de stilte 2023 - Save the date


De Stille Kempen is voor velen een begrip én een persoonlijke ervaring. Van oudsher wordt de streek immers geassocieerd met stilte, rust, ruimte. Maar ook met de commons. Deze bijna vergeten kwaliteiten zijn vandaag een kostbaar goed geworden in onze moderne samenleving waar snelheid, drukte en overactiviteit de heersende norm zijn. Maar wat is de maatschappelijke waarde van stilte als leefkwaliteit? En heeft de Kempen nog steeds een lijntje naar de stilte?

Commons Lab werd in 2023 uitgenodigd door o.a. Departement Omgeving, Waerbeke, Avansa Kempen om mee op verkenning te gaan. Hoe kan stilte ook als een common benaderd worden? De unieke visie van Waerbeke was daarbij een bron van inspiratie. Waerbeke introduceert in Vlaanderen een unieke visie op stilte als een common, een ontastbaar erfgoed, dat vele domeinen in het leven verbindt.

PartnerS

Het klimaat leek rijp te zijn om vanuit Commons Lab een steentje bij te dragen aan de toenemende interesse in stilte, rust en ruimte. Mede door de komst van Joke Flour bij team Commons Lab. Joke is al jaren één van de stiltepioniers in Vlaanderen.

Houd alvast die data vrij. Verdere info volgt!