Schrijf mee aan de Antwerpse voedselstrategie (15 juni, online)

webversie-Smaakmeesters_14 (1).jpg

In het Antwerpse Klimaatplan staat de ambitie om het voedselsysteem te verduurzamen. De stad werkt daarom een eigen voedselstrategie uit. Daarbij onderzoeken we de hele voedselketen van productie over logistiek en verkoop, tot consumptie en voedseloverschotten. Finaal doel? Een sociaal inclusieve, innovatieve en circulaire Antwerpse strategie die onze positie als culinaire hoofdstad versterkt.

Ben jij op éen of andere manier bezig met duurzame voeding in de stad? Of wil je hier in de toekomst graag aan meewerken? Dan nodigen we je van harte uit op het online participatiemoment om samen met ons de Antwerpse voedselstrategie vorm te geven.

Wanneer?

Dinsdag 15 juni van 15.30 tot 18 uur.

Wat staat er op de agenda?

In april vonden er workshops plaats voor specifieke groepen zoals mensen uit de horeca, scholen en burgerinitiatieven. Tijdens het open participatiemoment gaan we hiermee verder aan de slag. De resultaten van de workshops worden aan alle deelnemers voorgesteld. Er is ruimte om aan te vullen, te verbeteren en prioriteiten te bepalen.

Daarnaast werken we in groepjes enkele concrete projecten verder uit die het verschil kunnen maken zoals een voedselhub voor Antwerpen, tijdelijk ruimtegebruik voor voedsel, eetbaar groen uit de buurt of het tegengaan van voedselverspilling. 

Werk jij ook graag mee aan deze en andere uitdagingen? Schrijf je dan zeker in via deze link! Enkele dagen voordien ontvang je een zoomlink waarmee je kan inloggen.

Commons Lab ondersteunt dit traject samen met Rikolto en Lettus.

Koen Wynants