Antwerpen sharing city in De Roma (13/11)
antwerpen sharing city.jpg

Steden worden steeds vaker geconfronteerd met gigantische uitdagingen, zoals ongelijkheid, stroeve mobiliteit, klimaatverandering. De groep stadsbewoners die niet in staat zijn te voorzien in hun basisbehoeften wordt steeds groter. Toch is er hoop. Want een fundamentele menselijke praktijk is overal in de wereld aan een opmars bezig, namelijk delen. Door hun auto’s, woningen, kantoren, geld, tijd, kennis, … te gaan delen, overwinnen mensen schaarste. Door allemaal te gaan delen in de stad, gaan we uiteindelijk samen meer hebben. Dat is de basisfilosofie van ‘Antwerpen sharing city’.

Maar wat is een sharing city? Hoe werkt het in de praktijk?
Professor Tine De Moor (hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht) geeft een lezing over burgerinitiatieven en de deeleconomie. Daarna volgen diverse stadsateliers (delen van ruimte, gebouwen, mobiliteit, …).

Met onder andere A’pen op Wieltjes, Timelab Gent, Delende stad (Stadslab 2050, Stadsbeheer), Stuivenbergsite ‘Kuurnoord’ (Stramien, AG Vespa), Waterzaak, Park Groot Schijn, Partago, Sociocratie 3.0, Samira Azeroual (De Kleine Wereldburger), Rooftoptiger

Kortom: een interactieve marktplaats van ideeën, denkers, doeners in De Roma!

Tijdstip: dinsdag 13 november, 19u30

Locatie: De Roma

Tickets: https://apps.ticketmatic.com/widgets/de_roma/addtickets?event=190526417039#/addtickets

Koen Wynants
Gratis begeleiding en coaching sociale economie - startmomenten
apenop wieltjes.jpg

Wil je graag participatief of coöperatief ondernemen? Of wil je als ondernemer kansengroepen tewerkstellen? Heb je hiervoor een sterk idee, maar kan je wel wat hulp gebruiken om dit uit werken? De Vlaamse overheid wil jou daar graag bij ondersteunen! We hebben een kort en krachtig programma voor jou waarbij experten jou naar een uitgewerkt ondernemingsplan loodsen.

 

Wat mag je verwachten?

Je doorloopt een kort en intensief programma waarin je ondernemingsplan gericht vorm krijgt. Reken op pakweg een halve dag begeleiding per week over een periode van twee tot drie maanden. Na afloop heb je een uitgewerkt ondernemingsplan in handen. Je mag vertrouwen op de expertise van drie ervaren bureaus (Deloitte, Febecoop en Twinsight). In opdracht van de Vlaamse overheid bundelen zij voor jou hun ervaring in het begeleiden van (startende) ondernemers bij hun sociale, duurzame, innovatieve, participatieve of coöperatieve ideeën. Zij coachen jou. Deels individueel, deels in kleine teams.

Wil je een goed beeld krijgen van wat zo'n begeleiding inhoudt, neem dan een kijkje in het programma:

Programma begeleidingstraject

Deze ondersteuning kost jou niets.

Je kan op verschillende momenten starten. Je begint er dus aan wanneer het jou het beste uitkomt.

 Wat verwachten we van jou?

Je ondernemingsgoesting.
Je tijd en engagement om dit programma te doorlopen.
Je actieve deelname.
Je enthousiasme om met de inbreng van onze experten verder aan de slag te gaan.

 

Aan welke voorwaarden moeten jouw onderneming en idee voldoen?

Elke ondernemer mag inschrijven.
Of je een startende of al bestaande ondernemer bent, maakt niet uit.
Je kan als individuele ondernemer inschrijven, of als groep van ondernemers.

Het idee dat je voorstelt, biedt sociale tewerkstellingskansen óf is participatief of coöperatief opgevat. Beide mag natuurlijk ook.

  • Met ‘sociale tewerkstelling’ bedoelen we tewerkstelling van langdurige werkzoekenden, personen van een allochtone origine, kortgeschoolden, personen met een arbeidshandicap en 55-plussers.

  • Met een participatief of coöperatief model bedoelen we:
       - Startende ondernemingen die samen willen ondernemen.
       - Startende of bestaande ondernemingen die een coöperatief model beogen.
       - Zelfstandigen zonder personeel die zich willen verenigen.

  • Innovatieve ideeën juichen we toe. Maar ook voorstellen om al beproefde -en goed bevonden- ideeën op te schalen of over te nemen komen in aanmerking.

 

Je wil graag deelnemen?

Stel je kandidaat.
> Doorloop de korte vragenlijst.
   (Wil je graag voor je je aanmeldt eerst de vragenlijst even inkijken: dat kan hier.)
> Stel je idee en je team voor.
> Kies jouw startmoment (1 oktober, 1 november of 1 december 2018).

Je kandidatuur wordt daarna geëvalueerd door onze jury van experten. Die kijkt o.a. naar het beoogde model, potentiële impact, haalbaarheid, team en potentieel. Onze jury komt maandelijks samen. Je kan dus al na enkele weken reactie verwachten. 

Word je geselecteerd, dan kan je starten op het door jou gekozen moment.

Heb je nog vragen?
Contacteer Tom Roels.

Koen Wynants
Workshop: delende stad (14/11)
stadslab2050_delende_stad-08.jpg

Het project ‘De Delende Stad’ duikt de diepte in, op zoek naar het antwoord op de vraag: “Wat is de rol van de stad in de ontwikkeling van de deeleconomie van morgen?”

Workshop

Op 14/11 staat een eerste workshop op het programma. We gaan samen op zoek naar het toekomstbeeld van een duurzame, delende stad.  

Deelplatformen maken deel uit van een trend die snel evolueert.

“Vandaag staan we op een kantelpunt”, aldus internationaal expert Rachel Botsman, “we hebben de kans om een meer transparante, inclusieve en verantwoordelijke samenleving vorm te geven”. Tijd dus om ons verder te verdiepen in het thema: Wanneer heeft de deeleconomie écht een positief effect op sociaal, economisch en ecologisch vlak? En welke rol kunnen steden spelen in de ontwikkeling van een duurzame deeleconomie? Professionals uit de deeleconomie en (lokale) overheden buigen zich over deze prangende vragen.

We starten met een keynote van Martijn Arets, internationaal expert collaboratieve economie (Universiteit Utrecht) , waarna we in twee parallelle sessies aan de slag gaan om samen een toekomstbeeld te schetsen.

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van een tweedaagse rond 'Antwerp sharing city', met op 13/11 de  Commons inspiratiedag Antwerpen. Met de steun van Vlaanderen Circulair zetten Stad AntwerpenAntwerp Management SchoolSamenlevingsopbouw Antwerpen en Stadslab2050 het thema deeleconomie verder op de Antwerpse agenda.

Programma

09:00-09:30 - Onthaal

09:30-09:45 - Welkom en opening.

09:45-10:45 - Keynote ‘Naar een duurzame, delende stad’ door Martijn Arets (Universiteit Utrecht, internationaal expert collaboratieve economie)

10:45-11:00 - Pauze

11:00-13:00 - Keuze uit twee parallelle interactieve sessies

  • Sessie 1: Sharing Dillema's

    • We gaan op pad doorheen de wereld van de deeleconomie. Via internationale voorbeelden stippelt de groep deelnemers (aangevuld met experts ter zake) een pad uit naar een duurzame delende stad. Op weg komen we concrete dilemma’s tegen, waarop de deelnemers antwoorden zoeken. Drie ‘hete hangijzers’ worden alvast behandeld: ‘Handhaving en data’, ‘vertrouwen als munteenheid in de deeleconomie’ en ‘sharing als hefboom voor stedelijk beleid’.

  • Sessie 2: The future of sharing

    • Staat de deeleconomie voor cruciale keuzes? Hoe om te gaan met een ontwikkelende deeleconomie in de stad? In de workshop neemt toekomstbureau en designstudio Pantopicon jou mee naar de delende stad anno 2030. Wat is er veranderd in die tijd? Nadien dalen we de transitiecurve weer af en onderzoeken we de stappen die willen nemen.

13:00-14:00: - Broodjeslunch en netwerkmoment

 

Praktisch

Woensdagvoormiddag (9u30-13u) 14 november.

Antwerp Management School, Boogkeers 5, 2000 Antwerpen

 

Inschrijven

Wil je graag mee bouwen aan een delende stad?  Schrijf je dan in via het onderstaande link: https://stadslab2050.be/deeleconomie/de-stad-als-groot-deelplatform/workshop-delende-stad#overlay-context=deeleconomie/de-stad-als-groot-deelplatform/workshop-delende-stad

Koen Wynants
Burgers in beweging. En nu? Een studiedag met bijdrage van Commons Lab A
studiedag.jpg

Filter Café Filtré brengt beweging in het maatschappelijk debat over luchtkwaliteit, Ringland mobiliseert de Antwerpse bevolking met een toekomstdroom, een groep  ouders richt een woon-zorgproject op voor hun kinderen als concrete oplossing voor de wachtlijsten. Menig burger ontpopt zich tot moestuinier in de buurtmoestuin of hersteller in het repair-café.

Dergelijke burgerinitiatieven zijn een belangrijke schakel in het sociaal weefsel.  Hoe zijn deze initiatieven ontstaan? Wat is hun rol? Wie is er actief? UCLL – Civitaz trok op pad in het Vlaamse landschap, ging in gesprek en maakte een staalkaart van burgerinitiatieven in Vlaanderen. 

 Op deze studiedag presenteren we de resultaten van dit onderzoek. We interviewden daarvoor 364 trekkers. Dit levert een boeiende inkijk in het ontstaan van de burgerinitiatieven en de thema’s waarop ze inzetten, hoe (democratisch) ze samengesteld zijn, hoe ze zichzelf intern organiseren en hoe ze samenwerken met overheid en het middenveld.

We staan stil bij de krachten én uitdagingen van de burgerinitiatieven en bespreken burgerinitiatieven in relatie tot een aantal kwesties zoals mensenrechten, maatschappelijk belang.

 Een belangrijk resultaat uit het onderzoek is dat deze burgerinitiatieven vaak verweven zijn met de ‘klassieke’ civiele samenleving en overheid. Sociale professionals zijn ‘onzichtbaar’ aanwezig. Daarom laten we deze professionals aan het woord over de manier waarop zij burgerinitiatieven versterken.

Programma

9H00  Welkom met koffie en thee

9H30  Presentatie onderzoeksresultaten UCLL/Civitaz - Elke Plovie

10H30 Pauze

10H45 Praktijken aan het woord

Deelnemers kunnen kiezen uit 2 workshops

10H45-11H30 Workshopronde 1

11H40-12H30 Workshopronde 2

  • Growfunding – Hanne Lahousse

  • OpgewekTienen / RISO Vlaams-Brabant– Philippe Liesenborghs

  • Gemeente Kortenberg – Jan Ieven & Frie De Greef

  • Commons Lab Antwerpen – Koen Wynants

  • Vormingplus Limburg – Karolien Nouwen

12H30 Afrondende reflectie

Socius- Emilie Van Daele

12H45 Broodjeslunch

Praktisch

Maandag 5 november 2018  9H00-13H30

OPEK, Vaartkom 4, 3000 Leuven

Inschrijven

Prijs: 25 euro

Inschrijven kan via volgende link: https://www.ucll.be/studeren/interessegebieden/welzijn/navormingen-welzijn/participatie/5-nov-2018-burgers-beweging-en

 

Wens je meer info?

Elke.Plovie@ucll.be of bel 016 375 131

Koen Wynants
Debatavond | CAFé vijf N’A12 – over luchtkwaliteit en stadsontwikkeling
filtercafe.jpg

Op 6 oktober organiseert Filter Café Filtré een debatavond in deSingel waarbij verschillende experten hun licht laten schijnen op de relatie tussen stadsontwikkeling en luchtkwaliteit.

Een week nadat de krant De Standaard de resultaten van Curieuze Neuzen publiceert, gaat een panel vanuit verschillende standpunten dieper in op een aantal thema’s. Aan het gesprek nemen deel: Dirk Lauwers (UAntwerpen), Maarten Desmet (Endeavour), Luc Wallays (Omgeving), Wim Van Hees (Ademloos), Thomas Goorden (De Luchtzaak) en Koen Wynants (Commons Lab).

SCHRIJF JE HIER IN voor de debatavond

Filter Café Filtré is ontstaan na een grootschalige meting van de luchtkwaliteit in 222 Belgische scholen uitgevoerd in november en december 2017 waaruit bleek dat de luchtkwaliteit in 60% van de scholen in België verontrustend slecht is. Enkele ouders en kinderen hebben een krachtige hulpkreet willen laten weerklinken door in allerijl een actie op poten te zetten en elke vrijdag ochtend de straat van hun school af te zetten. Het was een onverhoopt succes, ondertussen namen reeds 126 scholen over heel België deel aan de acties.

Het is vijf n’A12 ~ L’AIR est grave !
Op zondag 7 oktober zal in grote getale vanuit Antwerpen, vertrek 11u00 deSingel Antwerpen, naar Brussel gefietst worden en dat over de A12. Lees meer

In samenwerking met Greenpeace, StratenGeneraal, Ademloos, Ringland, Fietsersbond, Gracq, Critical Mass Brussel Critical Mass Gent, Critical Mass Antwerpen, Bruxsel’air, BRAL, Clean Air BXL, Vlaams Architectuurinstituut, You are here!, Kinderrechtencoalitie, Climate Express…

Datum: 

06.10.2018, 20:00 tot 21:30

Locatie: 

de Singel Internationale Kunstcampus, Witte Zaal

Organisator: 

Filter Café Filtré

Adres: 

Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

Koen Wynants
Kom naar de 'Gemeenteraad van de Toekomst' (dinsdag 9 okt, 19u30, Stormkop)
gemeenteraad toekomst.jpg

Hoe zou een gemeenteraad zonder partijpolitici er uitzien? Zo eentje waar winnen niet het belangrijkste is, maar wel de oplossing? Hoe zou het zijn als mensen los van partijbelangen samenwerken, en constructief op zoek gaan naar alle pro’s en contra’s en creatieve ideeën. Dan is politiek meer van iedereen en wordt elke stem gelijkwaardig. 

Burgerlijst stelt voor, met de steun van Commons Lab Antwerpen; de Gemeenteraad van de Toekomst. Be.One AntwerpenLijst Paarssp.a stad Antwerpen en Open Vld hebben hun aanwezig al bevestigd. Onze schijnburgemeester BDW zal de gemeenteraad voorzitten.

Kom ontdekken hoe het er op zo’n interactieve gemeenteraad van de toekomst aan toe zou gaan en kom mee denken. Er mag gelachen en gedronken worden en er is geen dresscode. Behalve voor BDW 

Er is volop gelegenheid om met elkaar of burgers op een kandidatenlijst voor de verkiezingen te praten. Iedereen hartelijk welkom!

Tijdstip:

Dinsdag 9 oktober 2018 van 19:30 - 22:30

Locatie:

STORMKOP

DROOGDOKKENWEG AWN1
2030 ANTWERPEN

Koen Wynants
Burgerbegrotingfestival 21 oktober
Burgerbegroting 2018.jpg

Op zondag 21 oktober organiseert het district Antwerpen weer het burgerbegrotingfestival. Hier kunnen inwoners van het district Antwerpen beslissen welke projecten van de burgerbegroting in 2019 uitgevoerd worden. 

Wat?

Het burgerbegrotingfestival is de laatste stap van de jaarlijkse burgerberbegroting van het district Antwerpen. Bewoners mogen elk jaar 1,1 miljoen euro verdelen. Dit gebeurt in verschillende stappen. De eerste drie stappen zijn al gezet in het voorjaar:

  • Stap 1: Keuze van de 12 belangrijkste thema's

  • Stap 2: Beslissen over hoeveel geld naar welk thema gaat

  • Stap 3: Projecten indienen binnen de gekozen thema's en budgetten.

In de laatste stap, het burgerbegrotingfestival, beslissen inwoners van district Antwerpen welke projecten effectief gekozen worden. 

Hoe gaat het burgerbegrotingfestival in zijn werk?

  1. Enkel wie op voorhand is ingeschreven kan meedoen aan een ronde

  2. Samen met andere bewoners discussieer je in kleine groepjes en per thema over de projecten. 

  3. Je moet de volledige ronde (twee thema's) afwerken om je deelname geldig te maken, een ronde duurt ongeveer twee uur.

  4. Elke tafel maakt een top 5 van de projecten per thema. De hele tafel moet het eens zijn met de beslissing van de tafel. We tellen de scores van alle tafels op en kijken welke projecten binnen het budget van dat thema passen.

  5. Op het einde van de ronde delen we meteen het resultaat mee.

Bekijk nu alle ingediende projecten op het platform! Koen Wynants van Commons Lab Antwerpen heeft heel wat projecten ingediend. Dank alvast voor uw steun!

 

Programma en inschrijven 

Schrijf je in voor één of meerdere rondes via de link onderaan deze pagina.
Een ronde duurt ongeveer anderhalf uur. Voor het thema Fietsvriendelijke straten is er voldoende budget, voor dat thema hoeft dus niet gestemd te worden.

  • 9:30  ronde 1: Meer sociaal contact & Huiswerkbegeleiding & Speelwater 
     

  • 11:00 ronde 2: Gemeenschapstuinen & Ontmoeting in de buurt 
     

  • 13:30 ronde 3: Groen in straten & Aanwerving en ondersteuning vrijwilligers 
     

  • 15:30 ronde 4: Ondersteuning jeugdwerk & Interculturele projecten
    ​ 

  • 17:30 ronde 5:  Cursussen en Vorming & Kunst in het openbaar domein 

    einde voorzien rond 20:00

Koen Wynants
S3 Meetup Antwerpen - Both & More (1/10)
sociocratie.jpg

'It’s not either or, it’s both and more' is niet alleen een statement, het is een way of thinking die diep in S3 ingebakken zit. Het raakt aan concepten als polariteiten en paradoxen.

Tijdens deze sessie duiken we dieper in deze filosofie en exploreren we wat het betekent voor onze buitenwereld en onze binnenwereld en bespreken we hoe deze filosofie de verschillende patronen ondersteunt.

Dit is een ander soort Meetup dan je gewoon bent, deze Meetup zal je faciliterende capaciteiten versterken en je meer inzichten geven over polariteiten in en om je heen.

Praktisch:
18u30 deuren, 19u start, 22u einde. Om 19u presenteren we de basics van S3 en om 19.30 gaan we door met het verdere programma van deze verdiepingssessie.

• de Basics in 30’: Miranda Molemans
• Presentatie Both & More: Lori Van Hout & Bart Oste inclusief check-in/out en evaluatie

Algemene info:
Elke maand kiezen we een andere insteek uit het brede gamma van S3 (zie www.sociocracy30.org). We hebben hiervoor een backlog die je vindt in de conversatie van deze Meetup. Je kunt altijd suggesties doen voor thema's.

We communiceren uiterlijk 1 week vooraf een gedetailleerde agenda. Achteraf publiceren we via Meetup de links naar de presentaties, materialen en evaluatie. Elke maand evalueren we of dit nog steeds de juiste opzet is.

Tijdstip:

maandag 1 oktober 2018, 19:00 tot 22:00

Locatie:

Designcenter De Winkelhaak

Link:

https://www.meetup.com/nl-NL/S3-Meetup-Antwerp/events/252973392/

Koen Wynants
Grote omarming- kies voor meer groen en blauw in 't stad!
plan A banner zoveel.jpg

Op zondag 7 oktober, 15u30, één week voor de verkiezingen, omarmen we met 12.000 Antwerpenaren ’t Stad. Eén lange mensenketting.

WAAROM?
Omdat de verkiezingen om ons gaan, en niet alleen om politici. Omdat ook mensen in armoede ideeën hebben, als burgers, voor de toekomst van onze stad. Omdat wij Antwerpen zijn! Wij zien ‘t Stad graag en pakken ze vast. Op punt 2 van de Grote Omarming kiezen we voor een groenere en blauwere stad, meer samen doen. We starten met een picknick in de leegstaande Parkvijver (Stadspark). Nadien trekken we in stoet naar de Parkbrug (Park Spoor Noord) waar schminksters, een karaokebakfiets, hapjes en drankjes klaar staan! 


ONS PROGRAMMA
13u00 Picknick in Stadsvijver (breng zelf je picknick mee)
14u30 In stoet naar Parkbrug 
15u30 Start verzamelen omarming
16u05 Vormen van de ketting
16u30 Einde omarming

Koen Wynants
Dag van de Coöperatie - #coopdag 2018 (6/11)
coopdagbannerdef1600x600.jpg

Ook dit jaar nodigt Coopkracht je van harte uit voor de Dag van de Coöperatie 2018: het kennis- en netwerkevent voor coöperatief Vlaanderen. Het thema van de #coopdag is: Hoe kunnen we de coöperatieve economie in Vlaanderen verdubbelen? Met onze verrekijker kijken we samen met Ed Mayo (Secretary General Cooperatives UK & Vice President Cooperatives Europe) over grenzen heen naar de ervaringen in Groot Brittannië. Daarna: een speciale gast! De Low Impact man komt op bezoek uit 2028 met een verhaal over Coöpistan. Steven Vromman neemt ons op ludieke manier mee op tijdsreis naar onze coöperatieve toekomst. Vervolgens gaan we aan de slag met jou en andere stakeholders van de overheid, middenveldorganisaties, vakbonden, de coöperaties en het brede publiek om concrete acties uit te werken die het verschil kunnen maken in de transitie naar een coöperatieve economie en samenleving.

Schrijf je hier in

Programma

  • 15u30 Onthaal

  • 16u00 Verwelkoming en situering Marc Bosschaert, Voorzitter Coopkracht

  • 16u15 Hoe kunnen we de coöperatieve economie verdubbelen? Ervaringen uit Groot-Brittannië. Ed Mayo (Secretary General Cooperatives UK & Vice President Cooperatives Europe)

  • 17u15 Een speciale gast! De Low Impact man komt op bezoek uit 2028 met een verhaal over Coöpistan Steven Vromman

  • 17u45 Aan de slag met onze coöperatieve toekomst!Ik, jij en wij

  • 19u45 Afsluitend woord met netwerkreceptie    

Praktisch

Datum: dinsdag 6 november 2018 vanaf 16u
LocatieSMart, Coenraetsstraat 72, 1060 Brussel (5 min wandelafstand van station Brussel-Zuid)
Prijs: 25 € voor Coopkracht-leden, 75 € voor niet-leden. Uw inschrijving is definitief van zodra we het inschrijvingsgeld hebben ontvangen op rekeningnummer BE98 5230 8024 0293 van Coopkracht vzw.

Koen Wynants
Workshop Ethisch ondernemen - Economy for the Common Good (26/10, Gent)
economy common good.jpeg

In ons huidig economisch systeem wordt succes gemeten op basis van financiële indicatoren zoals het Bruto Nationaal Product of de financiële resultatenrekening van een onderneming. Succes wordt niet gemeten in termen van het vervullen van basisbehoeften, het voorzien van zinvolle tewerkstelling, de bijdrage tot een hogere levenskwaliteit of het beschermen van het ecosysteem.

Als we vinden dat onze economie ten dienste zou moeten staan van de samenleving, dan moeten we ook op zoek gaan naar een manier van rapporteren waarbij we kunnen meten in welke mate een organisatie daar toe bijdraagt. Organisaties rapporteren vandaag voornamelijk over hun middelen aan de hand van hun overwegend financiële rapportering.Een andere manier van rapporteren kan bijvoorbeeld via de Common-Good-Matrix. De matrix geeft weer hoe ecologisch, sociaal, solidair, rechtvaardig en democratisch een organisatie is en heeft als voordeel dat het resultaat van de matrix vergelijkbaar is tussen diverse organisaties.

Na deze workshop heb je een idee van waar Economy for the Common Good voor staat en heb je een basiskennis van de Common-Good-Matrix. Je kunt inschatten of de Matrix als tool bruikbaar is voor jouw organisatie of voor jouw projecten.

Wanneer?

Vrijdag 26 oktober van 9:00 tot 12:30

Locatie?

Kwadraet, K.M. Hendrikaplein 64A, 9000 Gent (Vlak bij het Sint–Pietersstation)

Kostprijs?

Er is geen vaste prijs voor deze workshop. Je betaalt wat deze workshop voor jou waard is of wat binnen je mogelijkheden ligt. (Voor wie toch nood heeft aan een richtwaarde binnen zijn organisatie: 95€ incl. BTW ).

Betalen kan zowel voor als na de workshop op rekeningnummer BE93 9796 0892 3767 met vermelding van de workshop en deelnemer. Je ontvangt na afloop een factuur met het werkelijk betaalde bedrag.

Inschrijven?

Stuur een e-mail naar karla@meer-waarde.be met volgende gegevens:

  • Contactgegevens deelnemer:

  • Naam, e-mailadres en GSM nummer

  • Organisatie/bedrijf:

  • Facturatiegegevens:

  • Opmerkingen:

Koen Wynants