Boeren aan het woord over PFOS, korte keten, agro-ecologische landbouw (13 november)
Vraag jij je soms af waar je voedsel vandaan komt? Door welke handen de ingrediënten waarmee je kookt gepasseerd zijn? Of ben je bezorgd wat we morgen zullen eten als de planeet warmer zal zijn dan ooit? Kom dan op 13 november luisteren naar boeren van het Antwerpse ommeland over de toekomst van ons voedsel ! MO-journaliste Alma De Walsche gaat in gesprek met landbouwers over hoe een lokaal, ecologisch en fair voedselsysteem er uit kan zien en wat er nodig is om dit waar te maken.
Sprekers
Peter Van de Vel, melkveehouder bij De Keizershoeve en lid van het Algemeen Boerensyndicaat.
Koen Doggen, bio-groenteboer in Zwijndrecht. Hoewel er geen PFOS gevonden is in zijn groenten, heeft de crisis grote gevolgen voor zijn bedrijf.
Erik Krosenbrink, kweekt bij Milagro pompoenen en suikermaïs en combineert dit met het houden van vee. Erik is voormalig docent bedrijfsvoering bij de bio-opleiding Landwijzer.
Bavo Verwimp, Korte keten bio-boer bij ‘De Kijfelaar’ en landbouweconoom. Regelmatig vind je een opinie van hem in De Standaard.
Thema’s
Samen gaan ze in gesprek over de toekomst van het voedselsysteem voor de stad en het land. Volgende thema’s komen hierbij zeker aan bod
PFOS-vervuiling: is er nog plaats voor landbouw in onze geïndustrialiseerde stad?
Is de korte keten een garantie voor een eerlijk inkomen voor de boer?
Wat zijn de toekomstmogelijkheden van agro-ecologische landbouw?
Praktisch
Dezeeditie vindt plaats op 13 november van 15u tot 17u30 in de Thomas More hogeschool, Kronenburgstraat 62 - 68, 2000 Antwerpen.
Aansluitend is er de mogelijkheid om na te praten met een drankje en soep van de boeren.
Inschrijven via deze link
Boeren aan het woord is een concept van Wervel en Boerenforum. De Antwerpse editie is in samenwerking met Voedselteams Antwerpen, Commons Lab, De Antwerpse Voedselraad ‘A Goesting’, Climaxi en OXFAM.